Tuesday 28 July 2009

"Ελλάδα 2010: Τα παιδιά των μεταναστών" μια θλιβερή ιστορία

Το συγκεκριμένο θέμα μου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι. Εν ολίγοις βαράω κόκκινα με την μαλακία που δέρνει ελληνικό κράτος καθώς και όλους τους ελεεινούς ανθρώπους που σφυρίζουν αδιάφορα για το συγκεκριμένο θέμα ή που ακόμα χειρότερα αντιτάσσονται σε αυτό. Όπως και να έχει όμως this is not about me αλλά για όλα αυτά τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει -μεγαλώνουν- στην Ελλάδα ως παιδιά μεταναστών. Συνολικά 300.000 παιδιά που η ελληνική πολιτεία αρνείται να αναγνωρίσει ως έλληνες πολίτες παρά το γεγονός ότι αυτά έχουν περάσει όλη τους τη ζωή στην Ελλάδα.

Μια πολύ καλή ενέργεια έγινε από το Βρετανικό συμβούλιο στην Ελλάδα το οποίο έτρεξε το 2008 το project Imagine your Future. Το project περιλάμβανε νέα παιδιά που έχουν background σχετικό με μετανάστευση να λένε τις ιστορίες τους και τις προσδοκίες τους με ένα οπτικοακουστικό τρόπο. Ο στόχος ήταν να διπλός, από τη μία να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη χρήση νέων τεχνολογιών και συγχρόνως το τελικό αποτέλεσμα αυτής της ενασχόλησης να είναι ένα μήνυμα που ίσως να κάνει τη βαρήκοη κοινωνία να ακούσει κάτι.
Το project έτρεξε και σε άλλες χώρες και μπορείτε να δείτε μερικά επιλεγμένα βίντεο στο site του British council.

Δείτε το βίντεο της Γιάννας που ήρθε από την Τασκένδη, του Χρίστου, του Vini που περιμένει να βγει από τη φυλακή για να βρει την Besa, και του Albert που είναι δυστυχώς και αυτός στη Φυλακή.
Επίσης ένα trailer από ένα ντοκιμαντέρ που πολύ θα ήθελα να δω και όποιος έχει πληροφορίες για αυτό plz share!



"2nd Generation" Documentary trailer from videoguerra on Vimeo.

3 comments:

miscelenious said...

:( teleio

dyskinito kratos kai dyskilioi polites...se kanei na anarwtiesai pws einai dynaton na thelei kaneis na 'ginei' ellinas kai na min ton afinoun?

ψηφοφόροι said...

They can imagine their future with another passport,
as I might also do so...
(ton poulo re tha gino austriakos!)

Yanni sikose to post sto tvxs

miscelenious said...

axaxa...endelvais endelvais...ki egw rwsidoxara, na diavazw kai pravda :P

eXTReMe Tracker