Tuesday 2 June 2009

Google Wave

Το κύμα λοιπόν παρουσιάστηκε από τον κύριο Rasmussen και την ομάδα του την προηγούμενη εβδομάδα στο ευρύ κοινό. Όπως και τα υπόλοιπα google products έτσι και αυτό είναι εξαιρετικά visionary. Τα κύματα της Google έρχονται για να μας κάνουν να επανεξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε 2 από τις πιο συνηθισμένες δραστηριότητες στο internet: email & instant messaging. 

Η κυρίως ιδέα είναι ότι ο χρήστης δημιουργεί ένα "κύμα" (κάτι σαν το wall του facebook ένα πράμα σε Interface, 'η ισως απλώς να μοιάζει με outlook layout?) και σε αυτό καλεί φίλους και μη για να συμμετέχουν στην συνομιλία. Στην περίπτωση που τυχαίνει να είναι και οι 2 χρήστες online η συνομιλία μετατρέπεται σε instant messaging και αποθηκεύεται στο κύμα. Γενικά  το κύμα είναι γεμάτο πανέξυπνα features τα οποία κάνουν την online ζωή πολύ πιο εύκολη και συναρπαστική (στην αρχή φαντάζομαι κάπως έτσι θα νιώθουμε).  

Και αν αυτό δεν ακούγεται αρκετά συναρπαστικό τι θα λέγατε  με 2 κινήσεις να μπορούσατε να κάνετε το κύμα post στο blog σας ή ακόμα καλυτερα να κάνετε embed κομμάτι από το wave! Θεωρητικά ο στόχος του google wave είναι σταδιακά να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά email. Το πρόγραμμα περιέχει κώδικα open source προσκαλώντας έτσι τους απανταχού developers να συνδράμουν και αυτοί αλλάκαι να πειραματιστούν με το κύμα. 

Enough reading όμως. Η πολύ καλή παρουσιάση από το team πίσω από το wave στο video από κάτω. Είναι λίγο μεγάλο αλλά στο πρώτο 20λεπτο θα έχετε αποροφηθεί (or maybe not). Εγώ παντως ανυπομονώ να αρχίσω να το χρησιμοποιώ. Αν θέλετε να είστε από τους πρώτους που θα το δουλέψουν sign up here

περισσοτερες πληροφορίες για το κύμα στο Wave blog



No comments:

eXTReMe Tracker